Design bureau Eindhoven
 

Ontwerpbureaus schieten als onkruid uit de grond in het digitale landschap. Zelfs als uw beroep niet direct gerelateerd is aan visuele communicatie, kunt u een ontwerpbureau beginnen door gebruik te maken van freelancingservices als middel om inkomsten te genereren terwijl u uw portfolio opbouwt. In deze post onderzoeken we de Eindhovense manier om een ontwerpbureau te starten en hoe je de voordelen ervan kunt benutten om je eigen ontwerppraktijk te cultiveren. Eindhoven is een van de toonaangevende steden voor innovatie in de wereld en is door Bloomberg als eerste gerangschikt vanwege het hoge niveau van ondernemerschap en technologische innovatie. De stad zelf biedt ook volop mogelijkheden voor aspirant-ondernemers, aangezien het de thuisbasis is van verschillende technologiereuzen zoals Philips, Philips Lighting, Royal Philips Electronics en Tyco Healthcare.

Wat is een bureau?

Een Nederlandse ontwerpstudio is een team van drie tot vijf mensen. Ze werken vanuit een bureau, dat ze huren. De partners zijn vaak vrienden met wie ze nauw samenwerken om problemen van klanten op te lossen. Ontwerpstudio's zijn meestal zelfstandigen en hun inkomen hangt meestal af van de behoeften en projecten van de klanten. Ontwerpstudio's hebben verschillende soorten bedrijfsmodellen. Sommige werken voor een aantal klanten als onderaannemer, terwijl andere een single-client model hebben waarbij zij door de klant worden ingeschakeld om een eindproduct te leveren.

Hoe begin je een design bureau in Eindhoven?

Ontwerpbureaus zijn een geweldige manier om een ontwerpbedrijf te beginnen. Je kunt vanuit je eigen huis werken en projecten aannemen van klanten over de hele wereld. U kunt zelfs gebruik maken van de digital nomad lifestyle en u aansluiten bij de vele mensen die op afstand werken vanuit hun thuiskantoor. Er zijn veel voordelen verbonden aan een ontwerpbureau vanuit huis. U hebt meer flexibiliteit in uw werkschema dan wanneer u van 9 tot 5 werkt, u kunt werken wanneer u wilt, en u hoeft zich geen zorgen te maken over verkeer of parkeerproblemen. U kunt ook profiteren van de beschikbare ruimte in uw huis om meer kantoorbenodigdheden en apparatuur op te slaan.

4 dingen die je nodig hebt om je eigen bureau te bouwen in Eindhoven

Je vraagt je misschien af wat er nodig is om een atelierruimte in Eindhoven op te zetten; dit is wat je bij de hand moet hebben:

  • Apparatuur – De studioruimte is je werkruimte en waar je het meeste werk zult doen. Het beste is om een kantoorruimte te nemen met één of twee kamers die gescheiden kunnen worden voor verschillende taken. U kunt ook kiezen voor een kantoor in een gedeelde of industriële ruimte. Het is essentieel om een bureau, een stoel, een computer en een telefoon met internetverbinding te hebben.
  • Kantoorbenodigdheden – U hebt ook een printer, een kopieerapparaat, papier, plakband, een bureaulamp en een papierhouder nodig. U kunt deze artikelen kopen wanneer u het nieuwe kantoor betrekt of ze online bestellen. U hebt ook een internetverbinding nodig om online te kunnen winkelen.
  • Personeel – Uw bedrijf zal groeien en u zult veel werk te doen hebben als agentschap. U zult waarschijnlijk een parttime of fulltime medewerker aannemen. Het is een goed idee om een kantoor te huren met een ruimte waar een werknemer kan zitten en werken.
  • Klanten – Je zult klanten willen bedienen en ze blij willen maken, dus je moet ze vinden. Je kunt klanten zoeken op sociale media, e-mails versturen of je aanmelden bij bedrijvengidsen.

Conclusie

Als je een ontwerpstudio begint, is het essentieel om de markt te onderzoeken om erachter te komen wat klanten willen en welke trends relevant zijn. Dit kan worden gedaan via wedstrijden, conferenties, tentoonstellingen en industriepublicaties. Daarnaast is het essentieel om een sterk merk op te bouwen dat aanslaat bij uw doelgroep. Dit is belangrijk omdat u zich moet onderscheiden van de rest van de concurrentie. Als u als eenmanszaak werkt, kunt u overwegen een bedrijfsnaam te nemen. Het is belangrijk om een naam te hebben die beschrijft wat u doet en die uw naam samenvat, bijvoorbeeld "Sarkodie" voor een ontwerpbureau. U kunt ook een handelsnaam registreren, dat is de korte vorm van een handelsnaam die u gebruikt in plaats van de volledige handelsnaam, zoals S.A.

Een ontwerpbureau beginnen in Eindhoven: Waar begin je?