De meeste financiële adviseurs zullen een percentage van de verkoop aanrekenen. De honoraria zijn gewoonlijk gebaseerd op de kosten tijdens de transactie. Vanwege zijn tevreden klanten en zijn stabiliteit en reputatie zal het honorarium normaal gesproken relatief hoog zijn. Als u van plan bent een kleine winkel te openen, wilt u deze vergoeding misschien niet betalen. De andere manier om de vergoeding te structureren is wanneer de financieel adviseur de klant een beleggingsproduct verkoopt. De vergoeding is meestal een vergoeding gelijk aan ongeveer 8% van de incentive of bruto commissie als percentage van de transactie.

Voor- en nadelen

In sommige situaties kan de adviseur ook advies geven over risicobeheerstrategieën waarvan hij denkt dat ze beter werken voor uw klanten. Vergoedingen voor deze relatie kunnen zo laag zijn als 8% van de verkoop of zelfs minder voor kleinere klanten. De adviseur heeft wel een percentage van de verkoop en hij is er zeker van inkomsten te genereren, als hij succesvol is in het helpen van zijn klant bij het beleggen in een beleggingsportefeuille. De adviseur werkt in opdracht van zijn cliënt en zolang de portefeuille goed presteert, wordt de adviseur betaald.

Leren voordat u zich vastlegt

Weeg uw opties af. Deze relatie is niet voor iedereen weggelegd. U hebt veel opties. U kunt deze kostenstructuur vermijden als u helemaal niet van plan bent een financieel adviseur te nemen. Aan de andere kant is het zeer waardevol om toegang te hebben tot een zekere mate van advies. Het zal u een comfortabeler gevoel geven wanneer u een van uw beleggingen moet raadplegen. U hoeft de opleiding ook niet zelf te voltooien. U kunt een financieel adviseur inhuren om u voor te bereiden. Als u wilt leren over financiën samen met andere concepten, kunt u een diploma van een school nauw verbonden met een business school te krijgen. U kunt over financiën leren met een certificering van het Certified Financial PlannerTM programma. Zodra u een CFP-programma hebt voltooid, hebt u een concurrentievoordeel. U kunt ook praten met een kleine winkelier, investeerder of andere financiële persoonlijkheid en een idee krijgen van het type waar u het beste in wilt zijn.

Overwin het risico

Uw financieel adviseur moet kennis van zaken hebben op het gebied van beleggingen. Ze moeten goed opgeleid zijn en goed geoefend. Maar als het gebied van beleggen nieuw voor je is en je geen accountant bent, moet je voorbereidingscursussen volgen om de opleiding te krijgen die je nodig hebt. Als je je eenmaal hebt voorbereid, zorg dan dat je veel informatie krijgt, oefen je burn-outstrategieën en blijf geconcentreerd.

Te veel informatie en te weinig tijd

De grootste fout die een financieel adviseur kan maken is adviseren lang voordat ze hun klant hebben geïnvesteerd in een investering. Adviseurs die altijd datagedreven zijn, werken alleen met hun cliënt voor de drukke duur van de dag en vinden zichzelf de hele dag. Als je de hele dag in de weer bent, kan de informatie die je de klant geeft een aantal belangrijke punten missen die voor die klant van belang zouden zijn. Uw eigen investeringsbehoeften zijn verschillend. Zorg ervoor dat u voldoende tijd heeft om uw bedrijf te runnen, zodat u kunt blijven werken met cliënten wat resulteert in meer geld voor u!

Financieel Adviseurs